Workshop Zeefdruk

Koen geeft een intensieve workshop waarbij de techniek van het zeefdrukken wordt toegepast op de conceptuele en beeldende aspecten van je ontwerp. Vanuit een tekst of idee ga je een (collage)beeld maken van tijdschrift-materiaal, tekenen en schilderen. Je uiteindelijk ontwerp vormt het uitgangspunt voor je zeefdruk. 

Een leuke en leerzame dag. Uiteindelijk neem je je eigen ontworpen zeefdruk mee naar huis.


Deze workshop wordt gegeven op:
 zaterdag 18 mei  en zaterdag 28 juli 2024
van 9:30u tot 17:00u
€ 95,00 incl. lunch en gebruik materialen

Schrijf je hier in:

Zaterdag 19 oktober 2024 - 10:30u
Het magische plakband duct tape is al jarenlang geliefd, want je kunt er bijna alles mee doen. Het TV-programma MythBusters toonde al aan hoe veelzijdig en krachtig de tape is, door er een 30 meter lange brug en een waterdichte boot van te maken. Ook werd er een auto opgetild die slechts door middel van duct tape aan een kraan was bevestigd. Inmiddels worden er allerlei leuke gebruiksvoorwerpen gemaakt van dit toffe tape. Tijdens de workshop Design met Duct Tape kun je jezelf helemaal uitleven!

Wat ga je doen:
Je wordt ontvangen door de workshopbegeleider. Dit is een ervaren kunstenaar die precies weet wat er allemaal mogelijk is met duct tape. De begeleider legt je stap voor stap uit wat je allemaal van duct tape kunt maken én hoe je dit vervaardigt. Kies jij voor een hippe tas of een supersterke portemonnee? Of maak je liever een kleurrijke hoes, een sleutelhanger of een bloem? Vervolgens ga je aan de slag en met jouw unieke design. Natuurlijk mag je dit bijzondere ontwerp na afloop mee naar huis nemen. En omdat duct tape ontzettend sterk en waterdicht is zul je er lang plezier van hebben!
Duur: 90 min.

Zaterdag 23 november 2024 - 10:30u
Tijdens de Workshop Light Art Fotografie ontstaat het kunstwerk door in de lucht met verschillende soorten lampjes te tekenen. Je hoeft dus niet te kunnen schilderen om met een verrassend kunstwerk naar huis te gaan! 

Wat ga je doen:
De Workshop Light Art Fotografie vindt plaats in een verduisterde ruimte. Met verschillende lampjes ga je individueel of in groepsverband bewegingen maken. Die vormen zijn tijdens het maken van de foto niet zichtbaar, maar pas achteraf te zien zodra de foto op het scherm verschijnt. Dat is het leuke aan deze workshop: Het resultaat is altijd onverwacht mooi, waardoor iedere deelnemer enthousiast wordt. Je kunt experimenteren met verschillende technieken waarbij bijvoorbeeld samenwerking, creativiteit en improvisatie centraal kunnen staan. Na afloop krijg je de foto’s doorgemaild en kun je die, indien gewenst, zelf laten afdrukken. Zo heb je een bijzonder aandenken aan deze dag!
Duur: 90 min

Zaterdag 14 december 2024 - 10:30u
Hoe lang is het geleden dat je met klei geboetseerd hebt? Weet je nog hoe leuk dat is? En zelfs als je nog nooit met klei gewerkt hebt kun je tijdens deze workshop een mooi resultaat behalen. Een originele en creatieve manier om elkaar beter te leren kennen.

Wat ga je doen:
In een korte introductie vertelt de workshopbegeleider over het materiaal (chamotteklei) en de verschillende boetseertechnieken. Vervolgens mogen jullie aan de slag! In tweetallen gaan jullie elkaars hoofd boetseren. Hiervoor is het belangrijk goed naar elkaar te kijken, naar de verhoudingen in het gezicht en naar unieke kenmerken. Terwijl jullie ontspannen bezig zijn ontstaan de mooiste gesprekken. De workshopbegeleiders geeft tips en helpt waar nodig. Na afloop zetten we alle beelden naast elkaar. Herkennen jullie iedereen? Natuurlijk mogen de beelden mee naar huis genomen worden!
Duur: 120 minuten