Kunstenaars

In cultuur-lokaal De Ketel bieden wij kunstenaars de mogelijkheid om een aantal werken te exposeren. Gedurende het hele jaar zullen er verschillende werken hangen van diverse kunstenaars, bekend en minder bekend. Wil je zelf ook iets exposeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

van april tot juli 2024

Rik Pulles

Rik Pulles (Esbeek, 1986) is een kunstenaar met een grafische achtergrond.  De interesse voor kunst is altijd een rode draad in zijn werk geweest. De kunstenaar maakt gebruik van verschillende technieken die samenkomen in digitale kunstwerken welke worden vervaardigd op plexiglas. Deze glossy uitstraling versterkt het contrast tussen klassieke en hedendaagse kunst. Rick zet Bijbelse taferelen in een nieuw licht. Het rebelse karakter van hem komt tot uiting in deze werken waar een eeuwenoud instituut wordt geplaatst in de hedendaagse tijdsgeest waarbij steeds het randje wordt opgezocht.

https://rikpulles.com

Linda van Os
Onder de naam Sisalin maakt zij haar eigen werk. Ze heeft een liefde voor de verf en haar werk is veelal intuïtief. Zoekende in vele lagen acryl komen haar schilderijen tot vorm en expressie. Ook werkt ze graag met mixed-media technieken waar je de verschillende kwaliteiten van materialen kunt samenvoegen. Haar werk gaat over het proces van vrijheid ervaren binnen een kader. Hoe groot dat kader mag zijn ben ik aan het ondervinden.

http://www.sisalin.nl

Riëtte Sommerdijk
RIËTTE GEEFT 
VORM  is de naam waaronder zij sinds een aantal jaren werk.
“Vorm“ omdat ze daarmee alle kanten op kan (en ook gaat). Het handmatig borduren met de naaimachine heeft ze zich afgelopen jaren eigen gemaakt. Textiel heeft haar als kind af aan altijd geïnspireerd. Haar opa was kleermaker en haar moeder coupeuse, misschien daarom dat het gebruik van draad en stof steeds terugkeert in haar werk. En ook andere materialen kunnen opduiken. Dat ligt aan wat er in haar hoofd op plopt. Voorheen was ze werkzaam als theatervormgever en werkte ze onder andere als kostuumontwerper voor een straattheater-gezelschap. Nu maakt ze kleiner werk, vaak met een knipoog. Maar niet minder bewerkelijk. 

www.riettesommerdijk.nl

Valta
In zijn realistische olieverfschilderijen vergroot Valta het over het hoofd geziene. Van de expressieve kracht van menselijke handen tot de schoonheid van het dagelijkse leven: alledaagse taferelen bieden het potentieel om te transformeren in meeslepende verhalen. Valta heeft een diepe bewondering voor de klassieke kunst en voelt zich vooral aangetrokken tot realistische schilders, die meesters zijn in het vangen van licht . Zijn eigen stijl weerspiegelt vaak hun invloed. Valta schildert figuratief, met de nadruk op stillevens, interieurs en landschappen. Een van zijn favoriete onderwerpen om te schilderen zijn handen, omdat hij de door handen uitgedrukte emoties en gebaren veelzeggend en fascinerend vindt. Deze expositie toont een aantal schilderijen uit zijn serie “Hands' Private Life”. Achter elk schilderij zit een verhaal. www.valta.nl

Karin Neijenhuis

Tekenen en schilderen zijn haar passie. Ze houdt het meest van het schilderen van portretten. Realistisch, maar dan het liefst met een tikkeltje overdrijving of een vleugje anders dan anders. Karin ziet de uitdaging er in om een karakter of momentum zo goed mogelijk over te brengen.

https://karinneijenhuis.nl

Ria Soetens van Dommelen.

Hilvarenbeekse, woonachtig in Andalucia Spanje. Het schilderen van portretten is haar grote passie. Daarnaast schildert ze met veel plezier kleurige bloemenschilderijen. Meer van haar werk is te zien op facebook en instagram.

https://www.instagram.com/riaspanje

Spreek ons gerust aan als je geïnteresseerd bent in een van de werken.